Volontär

BLI VOLONTÄR PÅ VÄRLDSCUPEN
I ÅRE

Vi ska bjuda på fantastiska tävlingar under världscupen i Åre och för det behöver vi din hjälp. Vid sidan om väder och resultat är det viktigaste av allt att alla som besöker Åre bemöts med värme, professionalitet och ett varmt leende. Kompetenta och kvalificerade volontärer är det som gör skillnaden mellan en bra, och en fantastisk tävling. Vi söker Dig som vill vara med och leverera något utöver det vanliga!

Intresserad?

Anmälan är stängd inför 2024 års tävlingar.
Vänligen kontakta volunteer@worldcupare.com om du har frågor.

ROLLER

Bansättning

Arbetsuppgifter: Du arbetar tillsammans med en grupp för hjälp vid bansättning samt tillser att material finns på utsatta platser under tävlingarna.
Förkunskapskrav: Mycket god skidvana, då arbetet sker i brant och isig tävlingsbacke.

Hasning

Arbetsuppgifter: Hasa banan inför och under tävlingarna. Du arbetar med en grupp om ca 50 personer och din gruppledare kommer att dela in er i par som ni arbetar i. Arbetet sker framförallt under tävlingarna men även inför.
Förkunskapskrav: Mycket god skidvana, då arbetet sker i brant och isig tävlingsbacke.

Arena & Reklam

Arbetsuppgifter: Bygga upp startportaler, reklamskyltar och övrig reklam. Allt för att alla sponsorer ska få bra synlighet. Du arbetar tillsammans med ca 5 andra volontärer och din gruppledare leder och fördelar arbetet både utifrån FIS och organisationen.
Förkunskapskrav: Mycket god skidvana, då arbetet sker i brant och isig tävlingsbacke.

Timing

Arbetsuppgifter: Du arbetar med olika delar inom tidtagning i startområde, målområde samt på mellantider. Du bistår Swiss Timing som ansvarar för tidtagningen.
Förkunskapskrav:
God skidvana samt god förståelse i den engelska språket.

Arenaservice

Arbetsuppgifter: Skapa trivsel i hela området utanför tävlingsbacken. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och är också beroende av väder. Gruppen har ett helhetsansvar hur det ser ut kring vårt målområde. Denna grupp stödjer andra grupper och våra samarbetspartners
Förkunskapskrav:
Inga förkunskapskrav. Service- och skidvana är bra.

Race Office

Arbetsuppgifter: Vårt Race Office kan likställas med en reception för våra deltagande gäster så som aktiva skidåkare och tränare. Som volontär hjälper du gästerna genom att svara på frågor, assistera och lämna ut material.
Förkunskapskrav: God förståelse i engelska då gästerna kommer från alla delar av världen.

Målning

Arbetsuppgifter: Måla banan för att säkerställa konturskillnader i backen.
Förkunskapskrav: Mycket god skidvana, då arbetet sker i brant och isig tävlingsbacke.

Startgrupp

Arbetsuppgifter: Du arbetar i en grupp om ca 3 personer och ser till att allt flyter på inom startområdet
Förkunskapskrav:
Grundläggande skidvana.

Värd

Arbetsuppgifter: Som värd ser du till att ta hand om världscupens besökare. Vi har många olika värdar på vårt evenemang så som publikvärdar till parkeringsvärdar.
Förkunskapskrav: Inga förkunskapskrav. Service- och skidvana är bra. Det är viktigt att du är flexibel och kan vara redo att hoppa in där det krävs just för stunden.

Volontärscenter

Arbetsuppgifter: Arbetar du i vårt volontärscenter är det den viktigaste uppgiften att se till att alla våra volontärer trivs
Förkunskapskrav: Det är viktigt att du kan hålla många bollar i luften samtidigt som du har ett leende på läpparna.

Mediacenter

Arbetsuppgifter: Arbetar du i vårt mediacenter så är hjälper du media från världens alla hörn tillrätta. Du säkerställer allt ifrån uppkoppling till informationsspridning.
Förkunskapskrav: God förståelse i engelska då media kommer från alla delar av världen. Viss teknisk kunskap kan vara bra.

Team Hospitality

Arbetsuppgifter: Team Hospitality är den avdelning som tar hand om både våra åkare och andra gäster. Du säkerställer att de får lugn och ro inför sina tävlingar och är behjälplig med att svara på frågor.
Förkunskapskrav: God förståelse i engelska då gästerna kommer från alla delar av världen.

Områdesgrupp

Arbetsuppgifter: I områdesgruppen arbetar du med iordningställande och underhåll av tävlingsarenan. Du delas in i en av fem grupper som arbetar med olika delar av backen. Arbetet leds av gruppansvariga som får sina uppgifter tilldelade från både FIS och organisationen.
Förkunskapskrav:
God skidvana krävs samt att du tycker om att hugga i där det behövs.