Alpina världscupen i Åre och Norrtåg ingår ett nytt samarbete med syfte att främja hållbara resealternativ i samband med de alpina världscuptävlingarna i Åre, den 9-10 mars.

– Med detta samarbete vill vi uppmuntra våra åskådare att ta tåget till tävlingarna, vilket är en del i det arbete som vi gör för att bli ett mer hållbart arrangemang. Norrtåg har avgångar som passar perfekt för att komma i tid till tävlingarna och sedan hem igen, förklarar Olle Danielsson, VD för de alpina världscuptävlingarna i Åre.

Partnerskapet mellan alpina världscupen och Norrtåg representerar en del av en större strävan att genomföra mer hållbara evenemang, där en del är att uppmuntra till användning av kollektivtrafik som ett miljövänligt transportalternativ. ”Tillsammans med våra partners kan vi skapa attraktiva erbjudanden som uppmuntrar fler att välja tågresor. För att öka antalet besökare som väljer att resa till Åre för att uppleva tävlingarna på plats så kommer vi ha rabatterade biljetter till och från Åre under tävlingsdagarna,” säger Josefine Sandin, marknadskoordinator på Vy Tåg, operatör för Norrtåg.

Med Åre station belägen endast en kvarts promenad från den alpina nationalarenan där tävlingarna avgörs, är det enkelt för Norrtågs resenärer att ta sig vidare från tåget till tävlingarna där den kvinnliga världseliten kommer göra upp om pallplatserna.

De rabatterade biljetterna bokas via norrtag.se

För ytterligare information och detaljer kring detta samarbete, vänligen kontakta:

Olle Danielsson
World Cup Manager/CEO, Svenska Skidförbundet Events AB
olle@worldcupare.com, 070-558 33 69

Josefine Sandin
Marknadskoordinator, Vy tåg AB
josefine.sandin@vy.se, 076-141 34 19

Leave a Reply