I samband med världscupen i puckelpist har Hybricon under helgen genomfört sitt första gemensamma event med Idre Fjäll. Uppdraget gick ut på att leverera fossilfri smart energilagring. Under arrangemangets gång har även ett antal tester av utrustningen genomförts. Det lyckade resultatet innebär nu att Hybricon tecknar samarbetsavtal med Svenska Skidförbundet Events AB om energilagring till kommande världscup i Åre.

Svenska Skidförbundet Events AB arrangerar Audi FIS SKi World Cup för damer i Åre den 10-11 mars, samarbetsavtalet går ut på att leverera fossilfri energiförsörjning även till detta arrangemang.

– Vi har ingått ett samarbetsavtal där Hybricon levererar en smart och säker energilösning. Klimatförändringarna påverkar vinteridrotten negativt och vi både vill och behöver ligga i framkant när det gäller alternativa fossilfria lösningar. Vi hoppas kunna utveckla samarbetet med Hybricon för att gemensamt hitta vägar fram mot att fasa ut behovet av fossila bränslen, säger Olle Danielsson, VD för Svenska Skidförbundet Events AB.

Avtalet innebär att Hybricon tillhandahåller utrustning i form av batteripackar som ska ersätta tidigare dieselaggregat. Det är en helhetslösning där även support och rådgivning för omställning mot en mer elektrifierad framtid ingår. 

– Vi är själva entusiaster inom skidåkning, is-klättring och alpinism så detta är verkligen något vi ser fram emot. säger Mårten Fuchs, VD på Hybricon.
– Det vore förmätet att tro att detta innebär ett jättekliv i klimatkampen men vi på Hybricon är stolta över att få vara med och driva på utvecklingen steg för steg. För att inte nämna möjligheten att få arbeta med människor som delar våra värderingar och intressen, avslutar Mårten.

Om Hybricon
Hybroicons affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med Ultrafast charging® och depåladdade elbussar, samt därtill hörande service och eftermarknadstjänster. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. Ambitionen med varumärket är att signalera hållbarhet och omsorg om miljön, i kombination med tekniskt kunnande. Hybricons aktie är noterad på Spotlight Stock Market med kortnamnet HYCO. Vänligen se även www.hybricon.se.