Den 10-11 mars samlas världens bästa kvinnliga skidåkare i Åre för att göra upp i storslalom och slalom i Audi FIS Ski World Cup. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för de aktiva utrustas nu atleternas gemensamma toaletter med RedLockers mensskyddsautomater för snabb, enkel och gratis service.

– Alla världscuporganisatörer jobbar aktivt med att ge skidåkarna så bra service som möjligt, men mensskydd är inte något som mig veterligt vanligtvis ingår i servicen. Initiativet med gratis mensskydd känns som en självklarhet 2023 och är något vi är stolta över att tillgängliggöra för våra gäster, säger Olle Danielsson, VD, Svenska Skidförbundet Events AB.

Till och med vid starterna uppe i backen kommer mensskydd att finnas tillgängligt med hjälp av RedLockers distributionslösningar. Atleterna erbjuds gratis mensskydd under hela helgen på flera utspridda platser runt tävlingsarenan i Åre.

– Jag är stolt över att Sverige går i bräschen för hur en idrottstävling ska anordnas på lika villkor om inte minst efter Johanna Hagströms öppenhjärtiga intervju i Skid VM i Planica. Jag tror vi är många som är enade om att vi behöver prata mer om mens och det hoppas jag att initiativet kommer att bidra till, säger Liza Eriksson, VD, RedLocker.

Flera platser på tävlingsarenan utrustas med automater från RedLocker.

RedLocker grundades som ett UF-företag 2018 av Clara Lidman och Liza Eriksson, som sedan dess drivit jämställdhetsfrågan och visionen att alla ska ha tillgång till fria mensskydd – såväl idrottsanläggningar, föreningar och andra verksamheter – som inom sportevenemang. Samarbetet med Svenska Skidförbundet är därmed viktigt för att tillgängliggöra mensskydd och symboliskt framhäva mensens naturliga del av livet.

Om RedLocker

RedLocker är ett snabbväxande företag och de röda automaterna för mensskydd har implementerats på över 2000 olika platser runt om i hela Europa. Numera är bolaget väl igenkänt från SVT:s programserie ”Draknästet” där frågan och gratis mensskydd fick mycket positiv uppmärksamhet. Kunder erbjuds hållbara distributionslösningar för mensskydd med tillhörande förbrukning löpande.

För ytterligare information:

Liza Eriksson, Marknadschef och en av Redlockers grundare.
+46 70 272 23 01
liza.eriksson@redlocker.se

Olle Danielsson, VD för Svenska Skidförbundet Events AB.
+46 70 558 33 69
olle@worldcupare.com

Leave a Reply