Amerikanska Mikaela Shiffrin höll för favorittrycket och tog sin 86e världscupseger under fredagens storslalom i Åre. Italienska Frederica Brignone blev tvåa strax före hemmafavoriten Sara Hector som tog en tredjeplats.

Den stora snackisen inför den inledande storslalomen i Åre har kretsat kring Mikaela Shiffrin och Ingemar Stenmark. När Ingemar Stenmark tog sin 86e 1989 var det många som trodde att det var ett rekord som skulle bli helt omöjligt att slå.

Idag skriver Mikaela Shiffrin in sig i historieböckerna som en av de största skidåkarna genom tiderna när hon tangerar det ”oslagbara” rekordet efter en imponerande och självsäker seger i Åre. Frederica Brignone klättrar från en 4e plats i första åket och slutar på en andraplats 0.64 sekunder efter Shriffrin.

Sara Hector bärs fram av en jublande hemmapublik och gör ett starkt andra åk som till slut ger henne en tredje plats på fredagens storslalom i Åre. Åres alldeles egna Estelle Alphand fortsätter att imponera och slutar på en 13e plats i hemmabacken.

Frågan man ställer sig nu är: Hur långt kan Mikaela Shiffrin gå? Hon är redan störst och verkar på många sätt ostoppbar. Redan imorgon (11 mars) får hon en chans att gå om Stenmark när det dukas upp för slalom i Åre.

Första start på morgondagens slalom går 10:30 och andra åket startar 13:30.

God stämning bland publiken. Foto: Nicholas Kähr

Leave a Reply