Åre visade upp sig från sin allra bästa sida under lördagen, när den avslutande slalomtävlingen gick av stapeln i strålande sol. En stor publik slöt upp för att se hemmafavoriten Anna Swenn-Larsson ta upp kampen mot giganten Mikaela Shiffrin som under fredagens storslalom tangerat Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupssegrar.

56 damer ställde sig på startlinjen för det första åket, där Mikaela Shiffrin slog till med en rejäl ledning på 0,69 sekunder före Anna Swenn-Larsson. Hanna Aronsson-Elfman imponerade stort och slog in sig på en fjärde plats. Totalt var det fyra svenska tjejer som kvalade in sig till det andra åket: Sara Hector på en 9e plats och Cornelia Öhlund på en 20e plats

Under det andra åket bjöd den tilltagande publikskaran på ett rejält jubel när Cornelia Öhlund slog till med ett otroligt snabbt race, som senare visade sig vara det snabbaste åket av alla 30 deltagare. När det bara återstod 4 åkare spände Värmlandstjejen Hanna Aronsson Elfman bågen rejält. Hannas åk såg länge ut att räcka till en ny ledande tid innan hon gränslade en käpp, strax innan målbranten.

Slutligen skulle segerstriden stå mellan, den då ledande, Wendy Holdener, Anna Swenn-Larsson och Mikaela Shiffrin. Kampen mellan Anna och Wendy blev mycket tight, där det till slut vägde över med ynka 0.03 sekunder till Schweiziskans fördel.

Kvar på startlinjen var giganten Shiffrin, med nästan en sekunds försprång. Mikaela visade återigen vem som är bäst i världen och tog hem sin 87e världscupseger. En bedrift som ingen annan skidåkare någonsin lyckats med.

Wendy Holdener, Mikaela Shiffrin och Anna Swenn Larsson. Foto: Nisse Schmidt.

Leave a Reply