Den 28–29 oktober är det återigen dags för alpina tävlingar på TV igen, när österrikiska Sölden tar emot världseliten för första gången denna vinter.

Efter en lång vår, sommar och höst är det äntligen dags för världscuppremiären för världens bästa alpina skidåkare. De aktiva har inte tävlat mot varandra sedan världscupavslutningen i Andorra den 19 mars.

Sedan dess har landslagen haft en lång period av träning och förberedelser för att bli starkare, rörligare och snabbare, och nu får vi en första glimt av vilka som utvecklats mest. Fortsätter Sara Hector och Anna Swenn-Larsson att briljera? Är Michaela Shiffrin fortsatt bäst? Utmanar de yngre svenska damerna ytterligare?

Svaren på detta får du i helgen. Tävlingarna i Sölden sänds live på SVT1/Play med start 09:50 lördag och söndag.

I fyra månader pågår den alpina världscupen, med stopp över hela världen, innan det är dags för Åre att återigen stå som värd för damernas världscup i slalom och storslalom den 9–10 mars. Missa inte chansen att se världseliten på plats!