Under världscuptävlingarna i Åre 2023 levererade Hybricon fossilfri energiförsörjning till arrangemanget. Nu förlängs och fördjupas samarbetet med support för en omställning mot en mer elektrifierad framtid.

Den 9–10 mars 2024 står återigen världseliten på startlinjen i Åre för att göra upp om några av de sista poängen i världscupen. På plats på arenan tar ett tusental åskådare emot åkarna med ett jubel och hemma i sofforna följer nära 150 miljoner TV-tittare tävlingarna.

– Vi arbetar mycket för att skapa en så bra publikupplevelse som möjligt på våra tävlingar, men det går inte att blunda för de miljoner TV-tiitarna som följer våra tävlingar hemifrån. Faktum är att mycket av logistiken och planeringen inför tävlingarna handlar om att göra det så bra som möjligt för TV-sändningarna, säger Olle Danielsson, VD för Svenska Skidförbundet Events AB.

För att säkerställa att TV-teamen på plats alltid har möjlighet att sända tävlingarna är det av stor vikt att tillhandahålla dem med en trygg elförsörjning. Det förlängda avtalet med Hybricon innebär att de tillhandahåller världscupbolaget med utrustning i form av batteripackar som tar vid som reservkraft om olyckan är framme. Batteripackarna ska ersätta tidigare använda dieselaggregat, som fortfarande används på liknande tävlingar runt om i världen.

– I och med att klimatförändringarna förkortar vintrarna och höjer temperaturen påverkas skididrotten i stor utsträckning. Det är av stor vikt att ta tag i dessa utmaningar och det nya samarbetet är en liten bit på vägen. Vi ser fram emot att hjälpa världscupen i sin resa mot en mer elektrifierad framtid, säger Mårten Fuchs, VD på Hybricon.

Om Hybricon
Hybroicons affärsidé är att utveckla, sälja och leverera kollektivtransportsystem med Ultrafast charging® och depåladdade elbussar, samt därtill hörande service och eftermarknadstjänster. Bolagets kunder utgörs främst av kommuner och kollektivtrafikoperatörer. Ambitionen med varumärket är att signalera hållbarhet och omsorg om miljön, i kombination med tekniskt kunnande. Hybricons aktie är noterad på Spotlight Stock Market med kortnamnet HYCO. Vänligen se även www.hybricon.se

Om World Cup Åre
Sedan 1954 har det arrangerats internationella tävlingar i alpin skidåkning i Åres dalgång. Under 2024 genomförs världscuptävling 109 & 110, när världens bästa damer ska göra upp i slalom och storslalom. Världscuptävlingarna i Åre når en internationell storpublik nära 150 miljoner TV-tittare årligen.

Leave a Reply